Ciorba de papadie
Printeaza
O reteta gustoasa de ciorba de papadie cu orez, ou, smantana, costita, ulei, usturoi verde, marar si otet.
Ingrediente:
- 1/2 kg păpădie
- 2 linguri orez
- 1 ou
- 3 linguri smântână
- 100 g costiţă
- 1 lingură ulei
- 3-4 fire usturoi verde
- 1 legătură mărar
- 2-3 linguri oţet
Mod de preparare:
Tai costiţa cât mai mic şi prăjeşti bucăţelele în ulei , în oala în care vei face ciorba.. Adaugi usturoiul tăiat mărunt, laşi să se călească puţin împreună şi tragi de pe foc.
Torni 1,5 litri apă şi pui din nou la fiert. Când dă în clocot, adaugi orezul ales şi spălat şi păpădia spălată foarte bine şi tăiată mai mărunt.
După ce au fiert, aproape de final, adaugi mărarul tăiat mărunt şi o dregi cu oul bătut cu smântână, oţet şi sare.
Pofta buna!