Ciorba de nisetru cu legume si zeama de lamaie
PrinteazaCiorba de nisetru cu legume si zeama de lamaie din: nisetru mic, ceapă, morcov, ardei gras, ardei iute, rosii la conserva, patrunjel, lămâie, tijă de ţelină.
- 1 nisetru mic
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 1 cutie (400 g) roşii
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 lămâie
- 2 linguri ulei
- 1 tijă de ţelină
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli şi le tai mărunt. Razi fin morcovul. în oala pentru ciorbă, căleşti în uleiul încins legumele şi tulpina de ţelină.
După ce se înmoaie, adaugi roşiile, 1 linguriţă de sare, iar după 5 minute, stingi cu apa fierbinte.
După 1/2 oră de fierbere la foc mediu, adaugi peştele curăţat, spălat şi porţionat, completezi cu apă cât să acopere ingredientele şi fierbi 20 de minute.
Când peştele se ridică la suprafaţă, sărezi ciorba după gust, presari pătrunjelul fin tocat şi acreşti cu zeamă de lămâie. Acoperi pentru 10 minute, apoi serveşti ciorba.
Ciorba de nisetru cu legume si zeama de lamaie
Pofta buna!