Ciorbă de miel

Printeaza

O reteta simpla de ciorba de miel din: carne de miel, rosii, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, ardei gras, bos, sare, piper, patrunjel si ardei iute.

Ingrediente: Ciorbă de miel

  • un kg carne de miel
  • 800 g roşii
  • 3 cepe
  • doi morcovi
  • o rădăcină de păstârnac
  • o jumătate de ţelină
  • 300 g fasole verde
  • doi ardei graşi
  • un pahar de borş
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ardei iute

Preparare:

Carnea de miel se taie în bucăţi potrivite şi se pune la fiert în 4 litri de apă. Se lasă să fiarbă şi, când a început să clocotească apa, se îndepărtează spuma cu o paletă cu găuri.

Morcovii, rădăcina de păs­târnac, ţelina şi ceapa se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se adaugă sare după gust şi se lasă să fiarbă la foc mediu.

Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă ardeii graşi tăiaţi în cubuleţe, fasolea tăiată în bucăţi mai mici, roşiile descojite, tocate mărunt şi borşul.

Se lasă să clocotească până când carnea a fiert de tot, se opreşte focul, se adaugă pătrunjel tocat şi se acoperă oala ca să se îmbine aromele.

Se serveşte fierbinte, presărată cu verdeaţă tocată mărunt. Se serveşte cu ardei iuţi cruzi sau muraţi.

Ciorbă de miel

Ciorbă de miel.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place ciorba de miel cu multa verdeata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.