Ciorba de miel cu smantana si tarhon

Printeaza

Ciorba de miel cu smantana si tarhon din: cap de miel, măruntaie de miel sau carne cu os, zarzavat pentru supă, ceapă, tarhon frunze, făină, ou, smântână, oţet, sare.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ingrediente:

  • 1 cap de miel
  • 250 g măruntaie de miel sau carne cu os
  • 150 g zarzavat pentru supă
  • 1 ceapă, tarhon frunze
  • 20 g făină
  • 1 gălbenuş de ou
  • 100 g smântână
  • oţet
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă seul de pe capul şi carnea de miel şi se opăresc.

Se rade pielea albă de pe limbă şi de pe bot şi se pune cu restul de carne la fiert.

Dacă mielul este foarte fraged, se pune la fiert o dată cu zarzavatul, ceapa şi frunzele de tarhon tocate mărunt.

Dacă s-a fiert, se scoate din zeamă zarzavatul, se amestecă făina cu smântână, se toarnă în supă, iar apoi se condimentează cu-oţet şi se toarnă supa peste gălbenuşul de ou.

Se serveşte cu crutoane de chifle prăjite. Carnea se taie bucăţi mai mici, iar pe o farfurie separată se serveşte şi capul.

Osul cranian se sparge la mi­jloc, iar măduva se consumă unsă pe pâine prăjită.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de miel (Bors de miel)

Ciorba de miel (Bors de miel)

Ciorba de miel (Bors de miel) din: carne de miel, ceapa, leustean, bors, orez, sare. Ingrediente: circa 1,5 kg carne de miel (cap, picioare, coadă) 1 ceapă veche şi/sau 2 legături ceapă verde leuştean verde 1 I borş 1-2 linguri orez sare   Mod de preparare: Se curătă carnea de părţile cu păr (se poate chiar […]

Ciorba din cap de miel

Ciorba din cap de miel

Ciorba din cap de miel din: cap de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, leurda, orez, smantana, sare, otet. Ingrediente: 1 cap de miel bine curăţat 3-4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelina 2 legături ceapă verde 1 legătură leurdă sau 2-3 fire usturoi verde 50 g orez 2 gălbenuşuri 200 g smântână sare oţet […]

 

Ciorba de miel cu morcovi si patrunjel

Ciorba de miel cu fasole si praz

Ciorba de miel cu fasole si praz din: fasole rosie, ulei, usturoi, carne de miel, ceapa, praz, patrunjel, cimbru, oregano, piper, sare, apa, menta, bors. Ingrediente: 250 g fasole roşie 3 linguri ulei 3 căţei usturoi tocaţi 700 g carne de miel 1 ceapă 4 fire praz 1/2 cană pătrunjel tocat 1 linguriţă cimbru 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.