Ciorba de miel (Bors de miel) din: carne de miel, ceapa, leustean, bors, orez, sare. Ingrediente: circa 1,5 kg carne de miel (cap, picioare, coadă) 1 ceapă veche şi/sau 2 legături ceapă verde leuştean verde 1 I borş 1-2 linguri orez sare Mod de preparare: Se curătă carnea de părţile cu păr (se poate chiar […]
Ciorba de miel cu smantana si tarhon
PrinteazaCiorba de miel cu smantana si tarhon din: cap de miel, măruntaie de miel sau carne cu os, zarzavat pentru supă, ceapă, tarhon frunze, făină, ou, smântână, oţet, sare.
Ingrediente:
- 1 cap de miel
- 250 g măruntaie de miel sau carne cu os
- 150 g zarzavat pentru supă
- 1 ceapă, tarhon frunze
- 20 g făină
- 1 gălbenuş de ou
- 100 g smântână
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă seul de pe capul şi carnea de miel şi se opăresc.
Se rade pielea albă de pe limbă şi de pe bot şi se pune cu restul de carne la fiert.
Dacă mielul este foarte fraged, se pune la fiert o dată cu zarzavatul, ceapa şi frunzele de tarhon tocate mărunt.
Dacă s-a fiert, se scoate din zeamă zarzavatul, se amestecă făina cu smântână, se toarnă în supă, iar apoi se condimentează cu-oţet şi se toarnă supa peste gălbenuşul de ou.
Se serveşte cu crutoane de chifle prăjite. Carnea se taie bucăţi mai mici, iar pe o farfurie separată se serveşte şi capul.
Osul cranian se sparge la mijloc, iar măduva se consumă unsă pe pâine prăjită.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba din cap de miel
Ciorba din cap de miel din: cap de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, leurda, orez, smantana, sare, otet. Ingrediente: 1 cap de miel bine curăţat 3-4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelina 2 legături ceapă verde 1 legătură leurdă sau 2-3 fire usturoi verde 50 g orez 2 gălbenuşuri 200 g smântână sare oţet […]
Ciorba de miel cu fasole si praz
Ciorba de miel cu fasole si praz din: fasole rosie, ulei, usturoi, carne de miel, ceapa, praz, patrunjel, cimbru, oregano, piper, sare, apa, menta, bors. Ingrediente: 250 g fasole roşie 3 linguri ulei 3 căţei usturoi tocaţi 700 g carne de miel 1 ceapă 4 fire praz 1/2 cană pătrunjel tocat 1 linguriţă cimbru 1 […]
Pofta buna!