Ciorba de miel cu legume si verdeata

Printeaza

Ciorba de miel cu legume si verdeata din: carne de miel, ceapa, telina, pastarnac, morcovi, ardei gras, ceapa verde, marar, leustean, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_miel_cu_legume_si_verdeata

  • 800 g carne de miel
  • 1 ceapa
  • 1 telina medie
  • 1 pastarnac
  • 3 morcovi medii
  • 1 ardei gras
  • 3 cartofi medii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală ceapa, apoi se taie mărunt. Se spală şi se curăţă le­gumele.

Morcovii se taie rondele, ţelina şi păstârnacul se toacă mărunt, iar ardeiul şi cartofii, cubuleţe.

Orezul se alege şi se spală, Se curăţă şi se spală carnea de miel, elim­inând cu atenţie pieliţele.

Intr-o oală de cinci litri se toarnă apă şi se pune pe foc pentru a da în clocot.

Când a început să clocotească, se ia oala de pe foc şi se adaugă carnea de miel tăiată cubuleţe şi se lasă timp de cinci minute în apa clocotită.

Opărirea cărnii de miel este necesară pentru a estompa mirosul specific.

După cele cinci minute, carnea se scoate şi se pune la scurs într-o strecurătoare.

Se schimbă apa şi se pune la fiert carnea timp de 30 de minute.

Se adaugă legumele şi se lasă fiarbă toate ingredientele până ce carnea devine moale.

Se adaugă orezul şi ceapa verde, se condimentează după gust, se mai lasă la fiert 10 minute, apoi se ia de pe foc.

Se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

Ciorba de miel cu legume si verdeata

Ciorba_de_miel_cu_legume_si_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.