Ciorbă de măcriş cu ficăţei de pui

Printeaza

Ciorbă de măcriş cu ficăţei de pui din: ficatei de pui, morcovi, radacina de pastarnac, ardei gras, mazare, fasole verde, macris, marar, leustean, bulion de casa, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Supa si ciorbe

  • 500 g ficatei de pui
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 200 g mazare
  • 200 g fasole verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 gramajoare macris
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura leustean
  • 100 ml bulion de casa
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui la fiert 2 litri de apă. Fierbi separat, în câteva clo­cote, bucăţile de ficat curăţate şi spălate sub jet de apă. Indepărtezi apa în care a fiert ficatul, îl clăteşti cu apă rece şi îl pui să fiarbă în continuare în cei 2 litri de apă clocotită din celălalt vas, micşorând focul, într-un vas separat, căleşti legumele curăţate şi tăiate după preferinţă, adăugând periodic supa în care a fiert ficăţelul de pui.

Cand legumele devin al dente (puţin crocante), le treci în vasul în care fierbe ficatul şi mai fierbi totul câteva minute sub capac. Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi măcrişul rupt şi bulionul, apoi verdeaţa toicată şi stingi focul.

Laşi vasul acoperit până în momentul servirii, pentru a se pătrunde aromele.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.