Ciorba de loboda
PrinteazaCiorba de loboda
- 1/2 kg loboda
- 1/2 l bors
- zeama sau sare de lamiie, sau otet
- o ceapa mica
- un virf de cutit de piper
- 4-5 catei de usturoi
- leustean
- un galbenus
- 100 ml smintina sau iaurt
- sare
Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape, apoi se rup frunzele si virfurile fragede, se iau manunchi, se taie felii mai late care se vor pune in 1-1/2 l apa clocotita, impreuna cu ceapa taiata marunt si se vor fierbe circa 30 minute.
Ciorba se acreste cu bors sau cu alta substanta acra. Se poate pune si o lingurita cu virf de condimente sau un virf de cutit de piper, se adauga sare cit mai este necesar si 1-2 linguri cu untdelemnin care se pune un virf de boia dulce.
Se drege, apoi se sareaza si pentru aroma, se adauga usturoi tocat si leustean.
Pofta buna!