Ciorba de loboda

Printeaza

Ciorba de loboda

Ingrediente:Ciorba de loboda

  • 1/2 kg loboda
  • 1/2 l bors
  • zeama sau sare de lamiie, sau otet
  • o ceapa mica
  • un virf de cutit de piper
  • 4-5 catei de usturoi
  • leustean
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau iaurt
  • sare

 

Mod de preparare:

Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape, apoi se rup frunzele si virfurile fragede, se iau manunchi, se taie felii mai late care se vor pune in 1-1/2 l apa clocotita, impreuna cu ceapa taiata marunt si se vor fierbe circa 30 minute.

Ciorba se acreste cu bors sau cu alta substanta acra. Se poate pune si o lingurita cu virf de condimente sau un virf de cutit de piper, se adauga sare cit mai este necesar si 1-2 linguri cu untdelemnin care se pune un virf de boia dulce.

Se drege, apoi se sareaza si pentru aroma, se adauga usturoi tocat si leustean.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.