Ciorba de linte

Printeaza

O reteta de ciorba de linte galbena, costita afumata, ceapa, usturoi, cimbru, otet si sare.

Ingrediente:  Ciorba de linte

  • 350 g linte galbenă
  • 150 g costiţă afumată
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 lingură cimbru
  • oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegi lintea, o speli şi o laşi să se înmoaie în apă caldă, de seara până dimineaţa. A doua zi o pui la fiert cu 2 l de apă. Cât timp fierbe lintea, cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt.

Tai costiţa bucăţele, o rumeneşti în puţin ulei, peste ea pui ceapa şi usturoiul şi le căleşti împreună.

Când lintea este aproape fiartă, adaugi ceapa, usturoiul şi costiţa prăjită şi laşi să fiarbă. La final acreşti ciorba cu oţet după gust, potriveşti de sare şi presari cimbrul.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Trebuia sa spui ca pui si niste costita in ciorba de linte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.