Ciorba de linte cu perisoare

Printeaza

Ciorba de linte cu perisoare din: linte, ceapa, morcovi, cartofi, ardei, patrunjel, leustean, bors, sare, piper, bulion, carne tocata de porc, gris.

Ingrediente:Ciorba de linte cu perisoare

Pentru ciorbă:

  • 1 cană linte
  • 2 cepe
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras verde
  • frunze de pătrunjel şi leuştean
  • 500 ml borş
  • sare
  • piper
  • 200 ml bulion

Pentru perişoare:

  • 300 g carne tocată de porc
  • sare
  • piper
  • 1 lingură griş

 

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele pentru perişoare şi se pun deoparte. După câteva minute, se fac perişoare mici, de mărimea unei nuci.

Se spală lintea în mai multe ape şi se lasă la scurs. între timp, se pune apa să fiarbă, adăugând o linguriţă de ulei. Se adaugă şi legumele tăiate cubuleţe, ceapa şi perişoarele.

Când legumele şi perişoarele sunt bine pătrunse, se adaugă lintea şi bulionul.

Când lintea este gata, se adaugă borşul, sarea şi piperul. Când perişoarele se ridică la suprafaţă, oala se dă deoparte de pe foc.

Se adaugă frunzele de leuştean şi pătrunjel tocat şi se lasă puţin să se aromatizeze.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.