Ciorba de legume si oua
PrinteazaCiorba de legume si oua din: cartofi, fasole, morcov, telina, ceapa, suc de rosii, bors, cimbru, stevie, patrunjel, leustean, oua, ulei, smantana, sare.
- 3-4 cartofi de dimensiune medie
- 1 morcov
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă
- 100 g fasole păstăi
- 300 ml suc de roşii
- 500 ml borş
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 legătură ştevie
- câteva fire de pătrunjel şi leuştean
- 10 ouă
- 50 ml ulei
- opţional, 200 g smântână
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă legumele, se spală şi se taie după preferinţă. Se pun legumele la fiert în 3 litri de apă.
Separat, se pune borşul la fiert.
Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă sucul de roşii şi cimbrul. Se lasă ciorba să dea în clocot, după care se sărează după gust şi se toarnă uleiul şi borşul.
După ce ciorba a dat în clocot, se reduce intensitatea focului la mic şi se pune cu grijă înăuntru conţinutul ouălor, fără să se spargă.
Se lasă ciorba să mai fiarbă 5 minute, la foc mic, apoi se presară verdeţurile fin tocate. Se stinge focul şi se acoperă vasul cu un capac.
Porţiile pot fi aduse la masă împreună cu smântână, pentru ca fiecare mesean să-şi dreagă porţia după gust.
Pofta buna!
Pofta buna!