Ciorba de legume ilfoveana

Printeaza

O reteta de ciorba de legume ilfoveana din: morcov, ceapa, telina si albitura, ardei gras, ulei, cartofi, rosii, ou, faina, bors, corcoduse, knorr si leustean.

Ingrediente:Ciorba de legume ilfoveana

  • morcov 100 g;
  • ceapă 100 g;
  • ţelină şi albitură 150 g;
  • ardei gras 100 g;
  • ulei 50 ml;
  • cartofi 200 g;
  • roşii proaspete sau în bulion 200 g;
  • un ou şi o lingură de faină;
  • borş 4-500 ml sau 250 g de corcoduşe;
  • o linguriţă de Knorr
  • o legătură mică de leuştean

 

Mod de preparare:

Zarzavatul se taie mărunt, se căleşte în puţin ulei cu apă şi se pune la fiert în apă cu o lingu­riţă de Knorr Delikat. După 10 minute de fierbere, se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt şi car­tofii tăiaţi cuburi.

După ce toate ingredientele s-au fiert, se adaugă roşiile decojite şi tăiate felii. Se continuă fierberea încă 8-10 minute. între timp se fierbe borşul separat şi apoi se adaugă la ciorbă. Dacă folosiţi corcoduşe, acestea se spală şi se pun la fiert în jumătate de litru de apă rece.

Se fierb bine, după care zeama rezultată se strecoară şi se adaugă la ciorbă în loc de borş. Oul se amestecă bine cu faina şi se adaugă în fir subţire în ciorba fierbinte, amestecându-se uşor.

Se potriveşte gustul cu sare, iar înainte de servire se adaugă leuşteanul tocat mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.