Ciorba de legume cu zer de oaie

Printeaza

Ciorba de legume cu zer de oaie

Ingrediente:Ciorba de legume cu zer de oaie

  • 1/2 kg cartofi
  • 2 roşii
  • 2 morcovi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură leuştean
  • 1 legătură lobodă
  • 1 legătură frunze de sfe­clă roşie
  • 2 ardei graşi
  • 6 ouă
  • 2 cepe roşii
  • sare
  • piper
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 cubuleţ de unt
  • 1,5 l zer de oaie

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi morcovii şi-i tai cubuleţe, ceapa o tai rondele, toci verdeaţa, tai ardeii cureţi şi toci mărunt căţeii de usturoi, roşiile le cureţi de pieliţe şi le tai bucăţi. Pui la încins untul, apoi adaugi ceapa pe care o laşi puţin să se înmoaie, adaugi apoi roşiile, usturoiul şi morcovul cu o cescută de apă şi laşi să dea un clocot.

Separat, pui la fiert ouăle. După ce a dat un clocot, adaugi restul legumelor, sare şi piper şi le laşi pe toate la fiert aproximativ 40 de minute. Intre timp decojeşti ouăle fierte, strecori zerul şi le adaugi pe toate în oală, după ce au fiert legumele.

Potriveşti de sare, apoi mai laşi puţin pe foc. Când serveşti, pui în farfurie un ou si cu puţin pătrunjel verde tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.