Ciorba de legume cu porumb si smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba cu: morcovi, fasole verde, praz, ceapa, mazare, porumb, frunze de dafin, ardei gras, bors, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, marar, smantana.

Ingrediente:

  • doi morcovi
  • 200 g fasole verde
  • un fir de praz
  • două cepe
  • 200 g mazăre
  • 100 g porumb din conservă
  • două frunze de dafin
  • doi ardei graşi
  • 500 ml borş
  • o lin­gură cu pastă de tomate
  • 4 roşii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • mărar
  • smântână

 

Mod de preparare:

Cepele şi prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se spală, se curăţă de cotorul cu seminţe şi se taie cubuleţe. Fasolea verde se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pune într-un bol.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa şi prazul, se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă morcovii curăţaţi de coajă şi tăiaţi rondele subţiri.

Se călesc cinci minute, se toarnă într-o oală unde fierb trei litri de apă şi se condimentează. Se fierb zece minute, se adaugă mazărea şi fasolea verde, ardeii şi frunzele de dafin.

Când legumele sunt aproape fierte se adaugă pasta de tomate dizolvată în borş şi roşiile date prin râzătoare.Se fierbe încă zece minute, se presară porumbul, se verifică de gust şi se mai fierbe zece minute. Se poate servi cu smantana si marar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.