Ciorba de legume cu arpacas

Printeaza

Ciorba de legume cu arpacas din: morcovi, patrunjel, telina, gulie, pastarnac, ardei, mazare, ceapa, ulei, rosii, cartofi, smantana, arpacas, bors, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_legume_cu_arpacas

  • 4 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1 gulie
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 3 ardei graşi
  • 300 g mazăre congelată
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3 linguri ulei
  • 3 roşii sau 500 ml suc de roşii
  • 1 legătură frunze de pătrunjel şi mărar verde
  • 1 cartof
  • 300 g smântână
  • 100 g arpacaş
  • 1 lingură condiment din legume uscate
  • 1 lingură borş magic
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Alegi arpacaşul şi îl pui la fiert în 400 ml apă, la foc mic. Dupâ aproximativ 45 de minutş, stingi focul şi acoperi visul cu un capac.

Cureţi si speli legumele. Tai rădăcmoasele în cubuleţe şi le pui la fiert la foc mediu, într-o oală cu 3 litri de apă uşor sărată. După 10 minute, adaugi mazărea congelată, ardeii tăiaţi mărunt, arpacaşul şi condiment din legume uscate, după gust.

Când ingredientele au fiert, adaugi sucul de roşii, uleiul, borşul şi amesteci. Stingi focul după 1 minut.

Amesteci smântână cu verdeaţa tocată şi puţin piper. Le torni în oală, amesteci şi acoperi vasul pentru 30 de minute, apoi serveşti porţiile presărate cu verdeaţă proaspăt tocată.

Ciorba de legume cu arpacas

Ciorba_de_legume_cu_arpacas

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.