Ciorbă de ghebe cu găluşte

Printeaza

Ciorbă de ghebe cu găluşte

Ciorbă de ghebe cu găluşte

Ingrediente:

  • 300 g ghebe
  • 200 g ciuperci champignon
  • doi morcovi
  • două cepe
  • o jumătate de ţelină
  • 300 g fasole verde
  • 200 g mazăre
  • două ouă
  • 4 linguri de griş
  • o jumătate de linguriţă de bicarbonat
  • 100 ml ulei
  • sare
  • pătrunjel
  • smântână

Preparare:

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă cubuleţe sau jumătăţi. Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe. Se pun la fiert doi litri de apă şi, când a început să clocotească, se pun legumele tocate.

Se adaugă o lingură de sare, uleiul, mazărea şi fasolea tăiată în bucăţele. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă cele două tipuri de ciuperci curăţate, spălate şi tăiate în felii. Intr-un castron se amestecă gălbenuşurile cu grisul, bicarbonatul de sodiu şi o jumătate de linguriţă de sare.

Albuşurile se mixează separat, apoi se adaugă la compoziţia de griş. Se amestecă, se udă o lingură de apă rece şi se ia din compoziţie. Se introduce lingura în supa fierbinte şi se lasă să cadă compoziţia.

Se lasă să se umfle grisul şi, dacă găluşca se desface în apă, se mai adaugă puţin griş. Se repetă operaţia până când se termină aluatul de griş. Găluştele se fierb în supa care clocoteşte timp de 10-15 minute.

Ciorbă de ghebe cu găluşte

Ciorbă de ghebe cu găluşte.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.