Ciorba de gasca cu iaurt

Printeaza

Ciorba de gasca cu iaurt din: gasca, sare, ceapa, patrunjel, morcovi, telina, cartofi, dovlecei, marar, iaurt, faina, oua, ulei, lamaie.

Ingrediente:Ciorba de gasca cu iaurt

  • 1 gâscă întreagă
  • sare
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 2 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 1 legătură de mărar
  • 200 g iaurt
  • 80 g făină
  • 2 ouă
  • ulei de măsline
  • zeama de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli toate legumele. Opăreşti gâscă tranşată, în apă să­rată, clocotită. O laşi 3 minute, după care o pui în strecurătoare sub jet de apă rece. Intr-o oală cu ulei de măsline încins, căleşti pătrunjelul, morcovii, ţelina şi ceapa tăiate mărunt.

Adaugi gâscă, completezi cu apă şi laşi ciorba la fiert la foc mic. Când carnea este fiartă, adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi, după 20 de minu­te, pui dovleceii tăiaţi cubuleţe, pe care îi iaşi să fiarbă 10 minute.

Intre timp, prepari tăiţeii de casă din 80 g făină şi 1 ou, pe care îi laşi să fiarbă în ciorbă 10 minute.

La final dregi ciorba cu iaurt frecat cu gălbenuş şi zeamă de lămâie. După ce ai stins focul, adaugi mărarul tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.