Ciorba de fasole uscata cu verdeata si legume

Printeaza

Ciorba de fasole uscata cu verdeata si legume din: fasole, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei, ceapa, ulei, sare, pasta de rosii, bors, leustean verde.

Ingrediente:Ciorba de fasole uscata cu verdeata si legume

  • 2 cani de fasole cu bob mic
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ardei tocat
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 cana de bors
  • 2-3 linguri leustean verde tocat

 

Mod de preparare:

Se pune la înmuiat fasolea de cu seară. Se fierbe în apă multă, schimbând două ape.

In ultima apă, de apro-ximativ 2,5 I, se adaugă zarzavaturile tăiate mărunt şi uleiul. Se acoperă şi se lasă să fiarbă 45 de minute.

Se adaugă pasta de roşii desfăcută cu puţină apă şi se lasă să mai fiarbă 10-15 minute .

Se pune borşul, se mai dau câteva clocote şi se potriveşte de sare. Se opreşte focul şi se pune verdeaţa pentru aromă.

E important să nu se pună sarea de la început, pentru că boabele de fasole rămân tari.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. A fost buna ciorba de fasole?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.