Ciorbă de fasole uscată cu bors

Printeaza

Ciorbă de fasole uscată

Ingrediente:Ciorbă de fasole uscată cu bors

  • 300 g fasole uscată
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 2 ardei graşi roşii
  • 1 foaie dafin
  • 1 fir cimbru
  • 1 lingură vegeta
  • 1 legătură leuştean
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 500 ml borş

 

Mod de preparare:

Se alege fasolea, se spală şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se scurge de apă, se clăteşte şi se pune la fiert. După ce a dat în câteva clocote, se scurge apa şi se înlocuieşte cu alta.

Când fasolea este pe jumătate fiartă, se pun legumele tăiate cubuleţe mici, vegeta, foaia de dafin, cimbrul şi uleiul.

Când bobul de fasole se sfărâmă între degete, se pune şi borşul fiert în prealabil, se potriveşte de gust şi se mai dă un clocot, două. Se opreşte focul şi se presară cu verdeaţă tocată mărunt.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Mi se pare ca este reta clasica de ciorba de fasole.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.