Ciorbă de fasole cu gogonele murate

Printeaza

Ciorbă de fasole cu gogonele murate din: fasole boabe, gogonele murate, zeama de la gogonelele murate, frunze de leustean, frunze de patrunjel, ceapa, morcov, pastarnac, ulei, sare, piper si cimbru.

Ingrediente:Ciorba_de_fasole_cu_gogonele_murate

  • 400 g fasole boabe
  • 4 gogonele murate
  • 1 lingurita de boai de ardei dulce
  • 1/2 l zeama de la gogonelele murate
  • frunze de leustean si patrunjel tocate
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • ulei
  • sare
  • piper
  • o crenguta de cimbru

 

Mod de preparare:

Ţii fasolea un timp în apa rece, apoi o speli şi o fierbi. Arunci prima apă în care ai fiert fasolea şi o înlocuieşti cu apă caldă. Pui din nou fasolea la fiert şi adaugi: ceapă tocată, sare şi piper. Când fasolea este fiartă pe ju­mătate, pui rondele de morcovi şi păstârnac şi laşi la fiert.

Apoi pui crenguţa de cimbru, zeama de la gogonelele murate şi go­gonelele tăiate bucăţi. Mai fierbi totul 10 minute. La urmă presari leuşteanul şi pătrunjelul toca­te mărunt, iar pentru culoare, adaugi boiaua de ardei.

Ciorbă de fasole cu gogonele murate

Ciorba_de_fasole_cu_gogonele_murate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.