Ciorba de fasole boabe cu gogonele murate

Printeaza

Ciorba de fasole boabe cu gogonele murate din: fasole, gogonele, leustean, ulei, morcov, ceapa, sare, cimbru, pastarnac.

Ingrediente:Ciorba de fasole boabe cu gogonele murate

  • 1/4 kg fasole
  • 3-4 gogonele murate
  • 1/2 l zeamă de gogonele
  • leuştean
  • o lingură de ulei
  • un morcov
  • o ceapă
  • sare
  • cimbru
  • un păstârnac

 

Mod de preparare:

Se spală fasolea, se lasa câteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se aruncă în apă. Se umple oala cu apă rece şi se pune fasolea să fiarbă cu un păstârnac curăţat şi spălat. Se adaugă puţină sare de la începutul fierberii, pentru ca boabele să rămână întregi.

Când fasolea s-a înmuiat uşor se adaugă zarzavatul tăiat şi o crenguţă de cimbru. Se con­tinuă fierberea până când morcovul se înmoaie, dupiă care se acreşte ciorba cu zeama de la trei gogonele murate (tocate) care au fiert separat cel puţin un sfert de oră.

Ciorba se parfumează cu leuştean tocat şi se adaugă o lin­gură de ulei odată cu zeama de gogo­nele. Ciorba aceasta se serveşte rece, cu mămăligă caldă şi ceapă de apă.

 

Poftă bună!

 

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • Ciorba cu gogonele ca la restaurant de lux

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte buna ciorba de fasole cu gogonele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.