Ciorba de dovlecei a la grec
PrinteazaCiorba de dovlecei a la grec din: dovlecei, ceapa, ulei, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, marar.
- 1,5 kg dovlecei proaspeţi
- 150 g ceapă
- 50 ml ulei
- 3 gălbenuşuri
- 2 l supă de oase
- 200 ml smântână
- 50 g făină
- 50 g orez
- 100 g lămâie
- 150 g morcovi
- 100g ţelină rădăcină
- 100 g păstârnac
- 100 g pătrunjel
- 50 g mărar verde
Mod de preparare:
Cureţi şi speli dovleceii, apoi îi tai în cuburi. Morcovii, ţelina, pa trunielul şi păstârnacul le cureţi, le speli şi le tai mărunt. Orezul, ales de impurităţi, îl speli în mai multe ape, îl fierbi şi îl răceşti sub jet de apă.
Intr-un vas, fierbi supa de oase împreună cu morcovii, ţelina, pătrunjelul, păstârnacul şi ceapa, care au fost înăbuşite în ulei şi puţină apă.
Când legumele sunt aproape fierte, adaugi dovleceii, orezul şi liezonul care se prepară din gălbenuşuri, făină, smântână (grecii preferă iaurtul) şi zeama de lămâie. Fierbi ciorba încă 10 minute şi potriveşti gustul de sare.
La final, adaugi mărarul verde, tocat mărunt.
Ciorba de dovlecei a la grec
Pofta buna!