Ciorba de dovlecei a la grec

Printeaza

Ciorba de dovlecei a la grec din: dovlecei, ceapa, ulei, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, marar.

Ingrediente:Ciorba_de_dovlecei_a_la_grec

  • 1,5 kg dovlecei proaspeţi
  • 150 g ceapă
  • 50 ml ulei
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 l supă de oase
  • 200 ml smântână
  • 50 g făină
  • 50 g orez
  • 100 g lămâie
  • 150 g morcovi
  • 100g ţelină rădăcină
  • 100 g păstârnac
  • 100 g pătrunjel
  • 50 g mărar verde

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli dovleceii, apoi îi tai în cuburi. Morcovii, ţelina, pa trunielul şi păstârnacul le cureţi, le speli şi le tai mărunt. Orezul, ales de impurităţi, îl speli în mai multe ape, îl fierbi şi îl răceşti sub jet de apă.

Intr-un vas, fierbi supa de oase împreună cu morcovii, ţelina, pătrunjelul, păstârnacul şi ceapa, care au fost înăbuşite în ulei şi puţină apă.

Când legumele sunt aproape fierte, adaugi dovleceii, orezul şi liezonul care se prepară din gălbenuşuri, făină, smântână (grecii preferă iaurtul) şi zeama de lămâie. Fierbi ciorba încă 10 minute şi potriveşti gustul de sare.

La final, adaugi mărarul verde, tocat mărunt.

Ciorba de dovlecei a la grec

Ciorba_de_dovlecei_a_la_grec

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.