Ciorba de dovleac de post

Printeaza

 Ciorba de dovleac de post

Ingrediente:Ciorba de dovleac de post

  • 1 kg dovleac
  • 2 cepe
  • 1 lingură orez
  • 150 ml ulei
  • 1 linguriţă făină
  • 1 lin­guriţă condiment
  • 3 linguri zarzavat de ciorbă
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • sare de lămâie

 

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi dovleacul, tai ceapa mărunt şi dovleacul cubuleţe. Intr-o oală de 3 l pui dovlea­cul cu apă la fiert, iar separat căleşti ceapa în toată canti­tatea de ulei.

Când ceapa a devenit puţin aurie, adaugi făina, orezul şi zarzavatul. Poţi pune şi roşii decojite şi ardei tăiaţi mărunt. După ce le-ai călit, stingi cu puţină zeamă şi adaugi totul în oala în care fierbe dovleacul.

Pui apoi condi­ment, potriveşti gustul de sare, pătrunjelul tăiat mărunt şi acreşti cu sare de lămâie. Mai laşi să dea în câteva clocote, apoi dai ciorba deoparte şi presari mărarul tocat.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • supa de dovleac de post
  • ciorba de dovleac de post
  • ciorba de dovlecel de post
  • ciorba de dovlecei de post cu lamaie

3 comentarii

  1. A trecut postul, dar e buna tot timpul ciorba asta

  2. Nu mai e post, ca ma saturasem de atata post

  3. Nu-mi place ciorba de dovleac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.