Ciorba de crap

Printeaza

 Ciorba de crap

Ingrediente:Ciorba de crap

  • 2 l apă
  • 1 l borş
  • 6 bucăţi de crap (cam 600 g)
  • zarzavat de supă
  • 3 linguri orez
  • verdeaţă
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel, ceapă. Se pun să fiarbă cu apă, adăugind orezul ales şi spălat. Se curăţă crapul, se scoate osul amar de la cap, iar după ce a fost spintecat şi i s-au scos maţele, se mai spală numai într-o apă, fără să fie ţinut mult, ca să nu-i iasă dulceaţa.

Se taie bucăţi şi când zarzavatul este aproape fiert, se pune şi peştele în oală (de obicei bucăţile frumoase se aleg pentru prăjit sau pentru altă mâncare, iar la ciorbă se pun capul şi coada).

Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se ia spuma şi se potriveşte de sare.

Când este aproape gata, se pune borşul fiert separat şi strecurat, precum şi o mână de verdeaţă tăiată mărunt. Se lasă să mai dea împreună un clocot. Se serveşte rece sau caldă.

La fel se face şi ciorba de peşte mărunt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Tare buna ciorba de crap.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.