Ciorba de crap cu cartofi si leustean

Printeaza

Ciorba de crap cu cartofi si leustean din: crap, cartofi, bors, oua, morcovi, telina, hrean, leustean.

Ingrediente:Ciorba_de_crap_cu_cartofi_si_leustean

  • 2 kg crap
  • 2 kg cartofi
  • 1 l borş
  • 2 ouă
  • 3 morcovi
  • 2 ţelină
  • 1 hrean
  • 1 legătură leuştean

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală legumele şi crapul. Cartofii se taie cubuleţe, morcovii şi ţelinele se rad pe răzătoarea mică. Peştele se taie bucăţi potrivite. Toate legumele se pun într-oală cu 3-4 litri de apă, împreună cu hreanul şi se lasă la fiert. Când sunt aproape fierte, se sărează, se mai pune apă, dacă mai este nevoie şi se adaugă peştele.

Borşul se fierbe separat şi se adaugă în ciorbă. Se garniseşte cu leuştean. Separat se bat ouăle cu telul şi se pun treptat în zeamă. Se pune capacul la oală, ca să îşi lase leuşteanul aroma. Se serveşte caldă.

Ciorba de crap cu cartofi si leustean

Ciorba_de_crap_cu_cartofi_si_leustean

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.