Ciorba de conopida cu praz si taitei

Printeaza

Ciorba de conopida cu praz si taitei din: conopidă, praz, morcov,  rădăcină de păstârnac şi pătrunjel, cartofi, piept de pui, ulei, taitei, ardei, leustean, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:Ciorba_de_conopida_cu_praz_si_taitei

  • 1 conopidă mică
  • 1 fir de praz
  • 1 morcov
  • câte 1 rădăcină de păstârnac şi pătrunjel
  • 2 cartofi mari
  • 1 piept de pui
  • 3 linguri ulei
  • 100 g tăiţei
  • 1 ardei
  • 1 legătură leuştean
  • sare
  • piper
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Desfaci conopida în bucheţele pe care le laşi în apă rece pentru 20 de minute. O scurgi şi o pui la fiert în apă uşor sărată.

Cureţi şi speli legumele rămase. Tai în cubuleţe sau după preferinţă prazul, morcovul, ardeiul, păstârnacul şi rădăcina de pătrun­jel.

Incingi uleiul într-o oală de 4 litri şi căleşti carnea tăiată în cubuleţe. După ce şi-a schimbat culoarea, adaugi legumele şi ames­teci uşor.

Stingi cu 3 litri de apă fierbinte, adaugi cartofii şi fierbi ingredientele până se înmoaie carnea şi legu­mele.

Spre sfârşitul fierbe­rii, adaugi tăiţeii, iar după 2-3 minute, bucheţelele de conopidă, sare, piper şi leuşteanul tocat. Acreşti ciorba cu zeamă de lămâie după gust, stingi focul şi acoperi vasul cu un capac

Ciorba de conopida cu praz si taitei

Ciorba_de_conopida_cu_praz_si_taitei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.