Ciorba de conopida cu carnati si legume

Printeaza

Ciorba de conopida cu carnati si legume din: conopidă, cârnaţi afumaţi, ulei, roşii, ceapa, morcovi, ardei grasi, cartofi, rădăcină de pătrunjel, pătrunjel verde, sare, piper, piper negru maciant.

Ciorba_de_conopida_cu_carnati_si_legume

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare
  • 600 g cârnaţi afumaţi
  • 50 ml ulei
  • 600 g roşii bine coapte
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei graşi
  • 4 cartofi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Desfaci conopida în bucheţele pe care le păs­trezi 10 minute, în apă uşor sărată. Cureţi legu­mele, apoi le speli şi le tai în cubuleţe sau după preferinţă.

In 4 litri de apă, pui legumele la fiert, în următoarea ordine: mor­covul, ardeiul gras, rădă­cina de pătrunjel şi cartofii tăiaţi cubuleţe.

Intr-o tigaie cu uleiul încins, căleşti cârnaţii împreună cu ceapa şi buchetele de conopidă. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai cubuleţe.

Când conopida s-a pă­truns, adaugi roşiile şi rondelele de cârnaţi şi continui să le înăbuşi împreună, la foc mediu, pentru 5 minute.

Adaugi în oală legumele înăbuşite, potriveşti de sare şi piper şi laşi ciorba să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute. La final, presari verdeaţa tocată mărunt.

Ciorba de conopida cu carnati si legume

Ciorba_de_conopida_cu_carnati_si_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.