Ciorbă de cartofi
PrinteazaCiorbă de cartofi
Ingrediente:
- 500-600 g cartofi
- morcov
- pătrunjel
- ţelină
- o ceapă de mărime mijlocie
- 3 linguri de ulei
- borş
- zeamă de castraveţi
- suc de roşii
- zeamă de lămâie sau oţet
- leuştean
- pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Zarzavatul şi ceapa, date pe răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute în ulei, apoi totul se stinge cu doi litri de apă fierbinte. Când zarzavatul este fiert, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe şi o linguriţă rasă de sare.
Se fierb 15-20 minute, până când se moaie, fără să se zdrobească, se adaugă sucul de roşii, apoi ciorba se sărează şi se acreşte după gust. Vara, se pun o dată cu cartofii, un ardei şi o roşie, tăiate în felii.
Se mai dau câteva clocote, se adaugă verdeaţa tocată şi se dă la o parte de pe foc. Se poate drege cu ou, smântână sau iaurt.
Ciorbă de cartofi
Pofta buna!