Ciorbă de cartofi

Printeaza

Ciorbă de cartofi

Ciorbă de cartofi

Ingrediente:

  • 500-600 g cartofi
  • morcov
  • pătrunjel
  • ţelină
  • o ceapă de mărime mijlocie
  • 3 linguri de ulei
  • borş
  • zeamă de castraveţi
  • suc de roşii
  • zeamă de lămâie sau oţet
  • leuştean
  • pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Zarzavatul şi ceapa, date pe răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute în ulei, apoi totul se stinge cu doi litri de apă fierbinte. Când zarzavatul este fiert, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe şi o linguriţă rasă de sare.

Se fierb 15-20 minute, până când se moaie, fără să se zdro­bească, se adaugă sucul de roşii, apoi ciorba se sărează şi se acreşte după gust. Vara, se pun o dată cu cartofii, un ardei şi o roşie, tăiate în felii.

Se mai dau câ­teva clocote, se adaugă verdea­ţa tocată şi se dă la o parte de pe foc. Se poate drege cu ou, smântână sau iaurt.

Ciorbă de cartofi

Ciorbă de cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.