Ciorba de cartofi noi

Printeaza

Ciorba de cartofi noi din: cartofi, morcovi, rosii, pastarnac, faina, ceapa, patrunjel, marar, bors, sare, ulei, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_cartofi_noi

  • 500 g cartofi noi
  • 2-3 morcovi
  • 2 roşii
  •  1 păstârnac
  • 1 lingură cu făină
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 legătură de pătrunjel verde sau leustean
  • 1 legătură de mărar verde
  • 1/2 l borş
  • sare
  • ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa şi rădăcinoasele, apoi cartofii. Taie totul cubuleţe şi rondele, nu foarte mici. Pune cartofii la fiert în apă cu sare. Adaugă si rădăcinoasele.

Intre timp, căleşte ceapa tăiată mărunt. Când s-a înmuiat, adaugă făina desfăcută în puţină apă rece. Când ceapa şi făina s-au făcut ca un sos, potriveşte de sare şi piper, apoi pune sosul peste cartofi, amestecând continuu.

Toacă mărunt pătrunjelul şi mărarul verde, taie roşiile cubuiete şi pune-leîn ciorbă. Lasă să fiarbă 15 minute, apoi toarnă borşul şi mai fierbe 5 minute.

Serveşte fierbinte sau rece, cu verdeaţă tăiata mărunt deasupra, din belşug.

Ciorba de cartofi noi

Ciorba_de_cartofi_noi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.