Ciorbă de cartofi cu verdeaţă

Printeaza

Ciorbă de cartofi cu verdeaţă din: cartofi, ceapa, morcov, leustean, patrunjel, stevide, loboda, urzici, ceapa verde, orez, pasta de tomate, bors, ulei, sare.

Ingrediente:Ciorba_de_cartofi_cu_verdeata

  • 800 g cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura stevie
  • 1 legatura loboda
  • 1 legatura urzici
  • 2 cepe verzi
  • 3 linguri cu orez
  • 2 linguri pasta de tomate
  • bors
  • ulei pentru calit ceapa
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli şi apoi îi tai cubuleţe. Pui cubuleţele de cartofi să fiarbă împreună cu orezul. Ceapa o cureţi, o speli şi o tai, apoi o pui la călit îm­preună cu pasta de tomate. Când s-a călit, o adaugi în oala în care fierb cartofii cu orezul.

Tai şi morcovul cu­buleţe foarte mici şi îl pui în oală la fiert. Speli şi toci toată verdeaţa şi o pui şi pe ea lâ fiert împreună cu celelate ingrediente. Când cartofii.sunt aproape fierţi, torni borşul (după gust), puţină sare şi laşi să mai fiarbă aproximativ 10 minute.

Inchizi focul şi pui puţin pătrunjel verde tocat mărunt, apoi acoperi oala cu capacul.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.