Ciorba de cartofi cu rosii

Printeaza

Ciorba de cartofi cu rosii din: cartofi, telina, morcov, pastarnac, patrunjel, ceapa, rosii, bulion, marar, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de cartofi cu rosii

  • 6 cartofi
  • 1 telina mica
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cepe
  • 6 rosii
  • 2 linguri de bulion
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ţelina, morcovii, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa se curăţă, se spală, se taie în cubuleţe şi se pun la fiert înăbuşit în apă rece cât să le acopere.
Se curăţă cartofii, se spală, se taie în cubuleţe şi se pun la fiert în momentul în care s-a înmuiat zarzavatul. Se adaugă 2 I de apă fierbinte, iar când sunt aproape fierţi cartofii, se pun roşiile, tăiate mărunt, şi bulionul. Eventual, se poate pune un borcan de roşii în bulion. Se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă vreo trei clocote, apoi se ia de pe foc.

Ciorba se poate servi imediat, dar este la fel de bună şi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.