Ciorba de cartofi cu oua

Printeaza

Ciorba de cartofi cu oua

Ingrediente:

  • 600 g cartofi albi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 ardei capia
  • 2 oua
  • 2 rosii
  • 300 ml bors
  • 60 ml ulei de floarea-soarelui
  • Sare, piper
  • 1 legatura de marar
  • 100 g smantana
  • Ardei iute

Mod de preparare:

Se curata ceapa de foi, se spala si se toaca marunt. Morcovul si radacina de patrunjel se curate de coaja, se spala si se taie in cubulete.

Se incinge uleiul, se pun cubuletele de legume, ceapa, ardeii taiati felii si se calesc pana se inmoaie. Se adauga rosiile taiate marunt, sarea si piperul.

Se curate cartofii de coaja, se spala si se pun intr-un castron cu apa rece sa-i iasa amidonul. Se fierb in 2 litri de apa, se adauga legumele calite si se lasa pe foc timp de 20 de minute. Se adauga cartofii, se tine oala pe foc pana cand legumele si cartofii au fiert, se adauga borsul si jumatate din verdeata tocata.

Se mai fierbe timp de 10 minute la foc iute, apoi se micsoreaza flacara. Oualele se bat cu o furculita si se toarna in oala,

Se acopera cu un capac, se mai fierbe inca 5 minute si se opreste focul. Se serveste calda sau rece, cu smantana si ardei iute, presarata cu restul de verdeata impreuna cu un paharel de tuica.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • yhs-mystartdefault
  • ciorba de cartofi cu ou
  • ciorba de cartofi
  • ciorba de cartofi cu oua
  • ciorba de cartofi dreasa cu ou
  • bors de cartofi dres cu ou

1 comentariu

  1. Am facut recent ciorba de cartofi cu oua propusa de voi si a iesit foarte buna. Eu prefer sa servesc rece aceasta ciorba.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.