Ciorba de cartofi cu naut si busuioc

Printeaza

Ciorba de cartofi cu naut si busuioc din: naut, cartofi, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, usturoi, ulei, foi de dafin, busuioc, sare.

Ciorba de cartofi cu naut si busuioc

Ingrediente:

  • 1500 g năut
  • 4 cartofi
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingură busuioc
  • sare

Mod de preparare:

Pui de seara năutul la înmuiat în apă rece.

A doua zi înlocuieşti apa şi fierbi boabele, timp de 20-25 de minute, după care schimbi apa şi continui fierberea timp de 2 ore, în apă cu sare, până când boabele se înmoaie.

După ce a fiert năutul, cureţi, speli şi tai cubuleţe legumele.

Intr-o oală înăbuşi legumele cu uleiul şi cu 100 ml apă, stingi cu 1,5 l apă fierbinte, adaugi foaia de dafin şi busuiocul şi fierbi legume­le 15-20 de minute, după care adaugi năutul fiert, potriveşti gustul de sare şi mai laşi să dea câteva clocote.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.