Ciorba de burta de vita

Printeaza

Ciorba de burta de vita

Cureţi 1 kg burtă de vită, o opăreşti, o mai cureţi o dată şi o mai opăreşti de două ori. O tai fâşii subţiri, de 2 cm lungime, apoi o speli într-o sită sub jet de apă caldă. Separat opăreşti 1 kg uger de vită, tăiat în 3-4 bucăţi mari, îl opăreşti de mai multe ori, îl speli după fiecare opărire şi il laşi să se scurgă în aceeaşi sită.

Răzăleşti, pe răzătoarea mică, 4 morcovi mari, îi căleşti puţin în ulei pe fundul oalei în care urmează să fiarbă ciorba, apoi adaugi apă şi carnea din sită (burta şi ugerul). Cand începe să fiarbă compoziţia pui 2-3 rădăcini de pătrunjel întregi, 2 cepe întregi, toate curaţate, 10-15 boabe de piper, foi de dafin, sare si, pentru cei care preferă ciorba mai iute, câteva bucăţele de ardei iute.

Laşi ciorba să fiarbă la foc mic, timp de 8 ore. Tai o legătură de pătrunjel foarte mărunt şi il pui in ciorbă. Acreşti cu zeamă de lămâie şi 1-2 linguri de oţet. După ce se răceşte puţin, adaugi 500 g smântână bătută cu 2 ouă.

Când carnea este fiartă, scoţi bucăţile de uger din ciorbă în sită şi le dai deo­parte. Ciorba e foarte bună cu ardei pişcător sau cu mujdei de ustu­roi.

Poate te itnereseaza si Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă de vită

Ciorba de burta de vita

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu m-ai convins cu ciorba de burta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.