Ciorba de bureti cu morcov si ceapa

Printeaza

Ciorba de bureti cu morcov si ceapa din: bureti, bors, morcov, ceapa, ulei, sare, patrunjel, marar, apa.

Ingrediente:Ciorba_de_bureti_cu_morcov_si_ceapa

  • 0,5 kg bureti
  • 1 l bors
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura cu ulei
  • sare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 2 l apa

 

Mod de preparare:

Ciorba se poate prepara cu bureţi proaspeţi, culeşi din pădure, sau bureţi uscaţi pentru iarnă.

Se fierb, în 2 l de apă, ceapa şi morcovul, peste care se adaugă bureţii tăiaţi mărunt. Când sunt fierţi, se adaugă borşul şi se lasă să dea în câteva clocote.

La sfârşit, se adaugă pătrunjelul şi sarea după gust. După preferinţă se poate adăuga puţin rântaş dintr-o ceapă călită în puţin ulei cu o lingură de faină, stinsă cu apă. Bureţii uscaţi se pun la înmuiat din ajun.

Ciorba de bureti cu morcov si ceapa

Ciorba_de_bureti_cu_morcov_si_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.