Ciorba de berbec cu legume, bors si leustean
PrinteazaCiorba de berbec cu legume, bors si leustean din: carne de berbec, morcovi, ulei, rădăcină de patrunjel, rădăcină de păstârnac, varză albă, roşii, ardei graşi, bulion, ceapa, telina, cartofi, leuştean, pătrunjel, bors.
- 1 kg carne de berbec
- 2 morcovi
- 100 ml ulei
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de păstârnac
- 300 g varză albă
- 300 g roşii
- 2 ardei graşi
- 2 linguri bulion
- 2 cepe
- 1 ţelină mică
- 3 cartofi
- 1 legătură leuştean
- 1 legătură pătrunjel
- 1 l borş
Mod de preparare:
Opăreşti carnea spălată şi o tai în bucăţi, apoi o speli din nou şi o pui la fiert într-o oală cu 3 I de apă şi sare. Cât timp fierbe carnea, cureţi, speli şi toci legumele.
Intr-o cratiţa cu puţin ulei încins, pui la călit morcovii, albitura, ţelina, ardeii graşi, varza. După ce legumele s-au înmuiat, adaugi bulionul.
Când carnea este aproape fiartă, adaugi ingredientele călite şi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi, lăsând legumele să fiarbă împreună cu carnea, timp de 20 de minute.
Borşul îl fierbi separat şi îl adaugi în ciorbă odată cu roşiile spălate şi tăiate în bucăţi. La şi să mai dea în câteva clocote şi iei oala de pe foc.
Potriveşti gustul de sare şi serveşti ciorba cu verdeaţă spălată şi tocată mărunt.
Pofta buna!