Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara
PrinteazaCiorba de berbec cu ienibahar si nucsoara din: cap de berbec, ceafă de berbec, boabe de ienibahar, boabe de piper, nucşoară, ceapa, morcov, cartofi, sare, frunze de pătrunjel, leustean.
- 1 cap de berbec
- 1/2 kg ceafă de berbec
- 10 boabe de ienibahar
- 5 boabe de piper
- 1 vârf de cuţit nucşoară fin măcinată
- 2 cepe
- 1 morcov
- 3 cartofi sare
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- 1 legătură mică de leuştean
Mod de preparare:
Speli bine capul de berbec şi carnea şi le pui la fiert, la foc iute, în 4 litri de apă rece, cu 1 linguriţă de sare. îndepărtezi spuma care se formează, apoi laşi focul mic şi adaugi boabele de ienibahar, de piper, nucşoara şi cepele curăţate şi crestate.
După o jumătate de oră, îndepărtezi capul de berbec şi taî carnea în bucăţi mai mici. O adaugi din nou în supă. Cureţi restul de legume şi le tai în bucăţi mai mari.
Le adaugi în supă şi le fierbi pentru 10 minute. Când supa este gata, o iei de pe foc şi presari pătrunjelul şi leuşteanul tocate mărunt.
Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara
Pofta buna!