Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara

Printeaza

Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara din: cap de berbec, ceafă de berbec, boabe de ienibahar, boabe de piper, nucşoară, ceapa, morcov, cartofi, sare, frunze de pătrunjel, leustean.

Ingrediente:Ciorba_de_berbec_cu_ienibahar_si_nucsoara

  • 1 cap de berbec
  • 1/2 kg ceafă de berbec
  • 10 boabe de ienibahar
  • 5 boabe de piper
  • 1 vârf de cuţit nucşoară fin măcinată
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 3 cartofi sare
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • 1 legătură mică de leuştean

Mod de preparare:

Speli bine capul de ber­bec şi carnea şi le pui la fiert, la foc iute, în 4 litri de apă rece, cu 1 linguriţă de sare. îndepărtezi spuma care se formează, apoi laşi focul mic şi adaugi boabele de ienibahar, de piper, nucşoara şi cepele curăţate şi crestate.

După o jumătate de oră, îndepărtezi capul de berbec şi taî carnea în bucăţi mai mici. O adaugi din nou în supă. Cureţi restul de legume şi le tai în bucăţi mai mari.

Le adaugi în supă şi le fierbi pentru 10 minute. Când supa este gata, o iei de pe foc şi presari pătrunjelul şi leuşteanul tocate mărunt.

Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara

Ciorba_de_berbec_cu_ienibahar_si_nucsoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.