Ciorbă de agrişe

Printeaza

Ciorbă de agrişe 

Ingrediente:Ciorbă de agrişe

  • 1/4 kg agrişe
  • o bucată de carne sau oase afu­mate
  • 1 ceapă
  • 2 linguri orez
  • 1 gălbenuş
  • 150 g smântână
  • pătrun­jel
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea (sau oasele) le speli şi le pui la fiert’în apă rece o dată cu ceapa tocată mărunt. Când carnea este fiartă, adaugi orezul şi agrişele întregi şi curăţate de codiţă, potriveşti de sare.

Dacă este prea acră vei adăuga puţin zahăr. Când toate sunt fierte, iei oala de pe foc şi o dregi cu un amestec din gălbenuş frecat cu smântână şi 2 lin­guri de apă rece. Il adaugi în ciorbă, amesteci şi presari pătrunjel (mai mult sau mai puţin, după gust).

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.