Ciorba de agrise cu carne si smantana
PrinteazaCiorba de agrise cu carne si smantana din: carne sau oase afumate, agrişe, ceapă, orez, gălbenuş, smântână, pătrunjel, sare.
- 300 g carne sau oase afumate
- 1/4 kg agrişe
- 1 ceapă
- 2 linguri orez
- 1 gălbenuş
- 150 g smântână
- pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Pui carnea sau oasele la fiert în 2-3 l de apă rece, împreună cu ceapa tocată mărunt. Când carnea este fiartă, adaugi orezul şi agrişele întregi, curăţate de codiţă. Potriveşti gustul de sare. Agrişele vor acri suficient ciorba.
Dacă este prea acră ciorba, adaugi puţin zahăr.Când toate ingredientele sunt fierte, iei oala de pe foc şi o dregi cu gălbenuşul frecat cu smântână şi cu 2 linguri de apă rece. Pui şi puţină ciorbă fierbinte, apoi adaugi amestecul peste ciorba din oală.
Ciorba de agrise cu carne si smantana
Pofta buna!
N-am mancat ciorba de agrise pana acum