Ciorba cu usturoi si ciuperci

Printeaza

Ciorba cu usturoi si ciuperci din: ciuperci pleurotus, radacina de patrunjel, morcovi, telina, ceapa, usturoi, ou, smantana, sare, piper, otet, gogosari, apa, ulei.

Ingrediente:Ciorba_cu_usturoi_si_ciuperci

  • 1 kg ciuperci pleurotus
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 morcovi mari
  • 1 telina mica
  • 2 cepe mijlocii
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri otet
  • 4-5 gogosari
  • circa 4 litri apa
  • 3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Cureti şi speli legumele şi ciupercile. Tai ceapa mărunt, ciupercile în fâşii, iar legumele rămase în cubuleţe. Căleşti ceapa în uleiul încins, apoi adaugi morcovii, ţelina şi pătrun­jelul. Le laşi să se pătrun­dă cel mult 5 minute, amestecând uşor, după care adaugi ciupercile.

Stingi cu 3 1/2 – 4 litri de apă fierbinte şi laşi legumele să fiarbă la foc mediu, până când se pătrund. Când legumele sunt pătrunse, adaugi sare şi piper după gust, apoi gogoşarii tăiaţi în fâşii.

După 5 minute de fierbere, stingi focul. Baţi oul împre­ună cu smântână şi căţeii de usturoi pisaţi. Adaugi treptat un polonic de cior­bă. Sărezi ciorba după gust, apoi torni în oală amestecul cu smântână şi oţetul.

Ciorba cu usturoi si ciuperci

Ciorba_cu_usturoi_si_ciuperci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.