Ciorba cu sorici

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba cu sorici, sare, oua, smantana, galbenusuri, ceapa, morcov, os de vita si usturoi.Ciorba cu sorici

Ingrediente:

  • 300 g şorici
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 l zeamă dintr-un os de vită
  • 2 linguri smântână
  • 5 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Speli bine şi pui la fiert osul de vită în apă rece cu sare. Speli, cureţi şoriciul şi îl fierbi separat 1 oră în apă cu sare. îl scoţi, arunci apa şi îl tai fideluţă. Cureţi ceapa şi morcovul, le tai mărunt şi le căleşti 5 minute.

Apoi, torni peste ele şoriciul tăiat şi zeama în care a fiert osul. Laşi să fiarbă împreună 15 minute, apoi iei oala de pe foc. Amesteci gălbenuşurile cu smân­tână, usturoiul pisat şi 1/2 linguriţă de sare.

Torni amestecul puţin câte puţin în oala cu ciorbă şi amesteci continuu, ca să nu se taie (la fel ca la ciorba de burtă). Acreşti ciorba cu oţet şi potriveşti gustul de sare.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciorba de sorici
  • ciorba de șoric

1 comentariu

  1. N-am mancat ciorba cu soric :))) suna aiurea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.