Ciorbă cu roşii şi colţunaşi

Printeaza

Ciorbă cu roşii şi colţunaşi

Ciorbă cu roşii şi colţunaşi

Ingrediente:

  • 600 g roşii
  • un ou
  • 500 g făină
  • 150 ml apă
  • un ardei iute mic
  • două cepe
  • un sfert de ţelină
  • un morcov
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • doi litri apă
  • 250 ml borş
  • pastă de tomate
  • leuştean
  • hrean
  • sare

Preparare:

Intr-un castron se amestecă apa cu oul, un pic de sare şi făina până când rezultă un aluat potrivit de tare.

Se lasă să se odihnească 30 de minute acoperit cu un castron, apoi se taie aluatul în rondele cu un pahar şi se formează colţunaşii.

Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ţelina şi morcovul se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Se încinge uleiul întro tigaie, se pun legumele rase, cepele, usturoiul şi se călesc până când devin moi. Se fierb doi litri de apă, se adaugă legumele călite şi se lasă să clocotească zece minute.

Se pun roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare, borşul în care s-a dizolvat o lingură de pastă de tomate, ardeiul iute crestat la vârf şi verdeaţa tocată.

Se fierbe zece minute, se presară colţunaşii şi se mai lasă să fiarbă zece minute la foc potrivit.

Ciorbă cu roşii şi colţunaşi

Ciorbă cu roşii şi colţunaşi.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba de rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.