Ciorba cu perisoare de vita

Printeaza

Ciorba cu perisoare de vita din: rasol de vita, orez, dovlecel, rosii, bulion, bors, smantana, leustean, carne tocata, cartof, ceapa, ou.

Ingrediente:Ciorba cu perisoare de vita

  • 1 rasol de vită
  • 2 linguri orez
  • 1 dovlecel
  • 2 roşii descojite sau 1 lingură bulion
  • 1l borş
  • 1 pahar smântână, opţional
  • 1 legătură leuştean

Pentru perişoare

  • 500 g carne tocată
  • 1 cartof
  • 1 roşie
  • 1 ceapă
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • 1 lingură pătrunjel şi mărar tocate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci ceapa tăiată mărunt cu verdeaţa, carnea tocată, orezul, oul, sare şi piper, după gust, apoi adaugi cartoful şi roşia date prin râzătoare.

Omogenizezi şi, cu mâna umedă, formezi perişoare pe care le pui pe un blat.

Speli rasolul de vită şi îl pui la fiert în trei litri de apă. Spumuieşti şi ţii pe foc până fierbe carnea. O scoţi din oală şi o păstrezi pentru un alt fel de mâncare. Adaugi, în zeamă, dovlecelul, roşiile descojite şi tăiate cubuleţe, orezul, morcovii daţi prin razătoarea mare şi laşi la fiert 15 minute.

Adaugi în zeamă perişoarele şi, dacă e cazul, sare, şi ţii la fiert până când perişoarele se ridică la suprafaţă!

Torni borşul fiert separat şi mai laşi pe foc 10 minute ca să se combine aromele. Opreşti focul şi presari leuşteanul tăiat fin.

Serveşti ciorba, dacă vrei, cu smântână.

 

 

Ciorba cu perisoare de vita

Ciorba cu perisoare de vita

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.