Ciorbă cu perişoare de peşte si gris

Printeaza

Ciorbă cu perişoare de peşte

Ingrediente:Ciorbă cu perişoare de peşte si gris

  • 1 peşte indigen de circa 1 kg (indiferent de specie)
  • 1 morcov
  • 1-2 cepe
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2-3 linguri zarzavat la borcan sau 1 lingură pastă de ardei
  • 2 roşii din conservă sau 1 pahar de suc de roşii
  • 2-3 cartofi
  • piper
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingură griş
  • 2-3 linguri făină
  • oţet
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Speli şi tai mărunt morcovul şi rădăcina de pătrunjel, iar cartofii cubuleţe şi le pui să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei, apoi adaugi roşiile tăiate mărunt şi pasta de ardei.

Treci o ceapă cu fileurile de peşte prin maşina de tocat, după care amesteci pasta obţinută cu sare, piper, griş şi făină, apoi formezi perişoarele.

Separat, fierbi timp de 1/2 oră capetele şi cozile de peştele, apoi adaugi zeama obtinuta peste legumele fierte. Cand ciorba da în clocot, dai drumul perişoarelor, le laşi să fiarbă şi când sunt gata acreşti ciotia cu oţet. E foarte bună caldă, cu verdeaţă tocată.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • perisoare de peste cu gris

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.