Ciorbă cu legume, dreasă

Printeaza

Ciorbă cu legume, dreasă din: morcovi, telina, ceapa, pastarnac, radacina de patrunjel, cartofi, dovlecel, ardei gras, leustean, sare, ulei.

Ingrediente:Ciorbă cu legume, dreasă

  • 2 morcovi
  • 1 telina potrivita
  • 1 ceapa mare
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • 3-4 cartofi mijlocii
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura leustean sau patrunjel
  • sare
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, le speli bine şi le tai cubuleţe, după care le căleşti în ulei încins, până se înmoaie. Stingi legumele cu apă caldă şi continui fierberea. După ce au fiert 30 de minute, adaugi roşiile decojite, tăiate cubuleţe, sarea şi mai laşi la fiert încă 10 minute.

Acreşti ciorba cu zeama de lămâie. între timp baţi bine ouăle cu puţină sare, adaugi smântâ­nă şi amesteci bine. In această compoziţie, adaugi treptat puţină zeamă din ciorbă, amestecând me­reu, până când se subţiază.

In ciorba fierbinte torni încet compoziţia cu ou şi smântână, presari leuşteanul sau pătrunjelul tocat fin şi laşi să mai dea într-un clocot. Ciorba poate fi servită atât caldă, cât si rece.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.