Ciorbă cu găluşte şi bacon

Printeaza

Ciorbă cu găluşte şi bacon

Ciorbă cu găluşte şi bacon

Ingrediente:

  • 500 g fasole albă păstăi
  • 500 g roşii
  • 250 ml borş
  • 300 g bacon
  • 250 g brânză de vaci
  • un cartof
  • două ouă
  • o ceapă
  • un morcov
  • un ardei gras
  • un sfert de ţelină
  • 120 g făină
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • leuştean

Preparare:

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se toacă mărunt. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie sferturi. Se pun la fiert doi litri de apă, iar când începe să fiarbă, se presară legumele.

Cartoful se curăţă de coajă, se spală şi se dă prin răzătoarea cu ochiuri mici. Intr-un castron se pun brânza de vaci, cartoful ras, sarea, piperul şi ouăle.

Se adaugă făina, se amestecă bine până rezultă un aluat potrivit de tare şi se lasă să stea zece minute.

Legumele sunt aproape fierte, se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe, fasolea tăiată bucăţele, roşiile date pe râzătoare şi borşul.

Se lasă să fiarbă 15 minute, se ia aluat cu o lingură, se formează găluştele şi se pun în oală.

Se lasă pe foc până când găluştele s-au ridicat la suprafaţă, se presară baconul tăiat şi se mai fierbe cinci minute.

Se serveşte fierbinte, presărată cu leuştean tocat.

Ciorbă cu găluşte şi bacon

Ciorba cu galuste si bacon.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai incercat ciorba de galuste cu bacon. O sa fac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.