Ciorbă cu carne de porc

Printeaza

Ciorbă cu carne de porc

Ciorbă cu carne de porc

Ingrediente:

  • 800 g carne de porc
  • 100 g şuncă afumată
  • 500 ml borş
  • 3 cartofi
  • un sfert de ţelină
  • doi morcovi
  • două cepe
  • doi căţei de usturoi
  • un sfert de linguriţă de seminţe de chimen
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • ardei iute
  • smîntînă

Preparare:

Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se toacă în bucăţi subţiri. Ceapa se curăţă, se spală, se taie în jumătăţi şi se pune lîngă legume.

Carnea de porc se taie în bucăţi potrivite, se spală şi se pune într-o oală. Se toarnă apă rece, se pune pe foc şi se lasă să fiarbă.Se lasă să clocotească pînă cînd legumele sînt aproape fierte, se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi, borşul, sarea şi piperul.

Se presară şunca afumată tăiată cubuleţe, seminţele de chimen, se lasă să mai fiarbă 15 minute şi se opreşte focul. Se lasă ciorba să stea deoparte zece minute, se presară pătrunjel proaspăt tocat şi se serveşte.

Ciorbă cu carne de porc

Ciorbă cu carne de porc.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba asta de porc. Eu o pregateam cu oase afumate de porc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.