Ciorba clasica de porc
PrinteazaCiorba clasica de porc din: piept de porc, telina, morcovi, pastarnac, cartofi, dovlecel, ardei, ceapa, rosii, suc de rosii, zeama de varza, leustean, patrunjel, marar, zahar.
- 750 g piept de porc
- 1 ţelină
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 cartof
- 1 dovlecel
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă
- 6-8 roşii cherry
- 100 ml suc de roşii
- 1/2 l zeamă de varză
- leuştean
- pătrunjel verde
- mărar
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Se dă în clocot carnea. Se scoate, se spală cu apă rece şi se pune din nou la fiert în 2 1 apă cu sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma.
Se mai fierbe 10 min. şi se adaugă legumele tăiate. După 10-15 min., se adaugă cartoful şi dovlecelul, cuburi. Se fierb 6-7 min. şi se adaugă zahărul, jumătăţi de roşii şi sucul de roşii.
Separat, se fierbe zeama de varză şi se ia spuma. Se adaugă în oală zeama de varză şi se dă în clocot. Se stinge focul şi se presară verdeaţa tocată.
Se acoperă cu capacul şi se lasă câteva minute, ca sa ia aroma. Se serveşte caldă, cu ardei iute.
Pofta buna!