Ciorba de ciuperci cu smantana – usor de preparat

Printeaza

Ciorba de ciuperci cu smantana din: ciuperci, morcovi, praz, ulei, ardei gras, albus de ou, sare, usturoi, sos de soia, amidon alimentar, lamaie, piper, busuioc, smantana, iaurt.

Ingrediente:Ciorba_de_ciuperci_cu_smantana

  • 600 g ciuperci
  • doi morcovi
  • un fir de praz
  • 75 ml ulei
  • un ardei gras
  • un albus de ou
  • sare
  • doi catei de usturoi
  • o lingura cu sos de soia
  • o lingura cu amidon alimtar
  • o lamaie
  • piper
  • busuioc verde
  • smantana
  • iaurt

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spală, se taie bucăţi dacă sunt prea mari şi se călesc în uleiul încins două minute. Se adaugă prazul spălat şi tăiat mărunt, morcovii tăiaţi bastonaşe şi ardeiul gras tăiat cubuleţe.

Se lasă pe foc zece minute, se condimentează şi se pun la fiert în doi litri de apă.

Se lasă să fiarbă până se înmoaie legumele, se ia ciorba de pe foc şi se adaugă ami¬donul dizolvat în puţină apă rece.

Se amestecă, se lasă două minute apoi se toarnă şi albuşul de ou dizolvat în apă, amestecat cu sosul de soia şi usturoiul pisat.

Se amestecă, se presară busuioc proaspăt tocat, se acreşte cu suc de lămâie, apoi se acoperă cu un capac şi se lasă să se îmbine aromele circa zece minute. Se toarnă în boluri şi se serveşte imediat.

Se serveste simpla, cu smantana sau cu iaurt.

Ciorba de ciuperci cu smantana

Ciorba_de_ciuperci_cu_smantana

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.