Ciorbă de ciuperci cu orez

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de ciuperci cu orez din: ciuperci, morcov, telina, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, smantana, ulei si bors.

Ingrediente:Ciorbă de ciuperci cu orez

  • ciuperci de pădure sau champignoane albe de cultură
  • 1 morcov
  • 1/2 telină
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 leg. pătrunjel verde
  • 100 ml smântână
  • 1 lingură ulei
  • borş  după gust

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele şi ciupercile, tăiati- le în rondele, felii, cubuleţe, după plac, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert în 2 l apă. Când apa începe să fiarbă, adăugati orezul ales şi bine spălat. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit.

Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l cât mai mărunt. Adăugaţi puţină sare grunjoasă şi frecaţi-l cu o limgură de lemn picurând câte puţin ulei.

Trebuie să obţineţi o pastă consistentă pe care să o diluaţi cu smântână. Turnaţi acest amestec în oala cu ciorbă, în momentul în care legumele sunt fierte.

Adăugaţi borş, după gust, şi mai lăsaţi să fiarbă 3 minute, apoi luaţi vasul de pe foc. Inainte de servire presăraţi pătrunjel verde tocat mărunt.

Ciorbă de ciuperci cu orez

Ciorbă de ciuperci cu orez

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba de ciuperci cu orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.