Ciorba de cartofi cu smantana

Printeaza

O reteta gustoasa de ciorba de cartofi, smantana, ceapa, ardei, morcovi, patrunjel, leustean, piper, bors, oua, sare, ulei, boia dulce.

Ingrediente:Ciorba de cartofi cu smantana

  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • o legătură pătrunjel
  • o legătură leuştean
  • piper boabe şi măcinat
  • 1 l bors
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • sare
  • o linguriţă ulei
  • boia dulce

Mod de preparare:

Se curăţă legumele, se spală şi se taie cartofii şi ardeii cubuleţe, ceapa se toacă solzişori, iar morcovii se rad pe răzătoarea mică. Legumele tăiate se stropesc cu puţin ulei şi se călesc câteva minute, apoi se adaugă cantitatea de apă şi se pun la fiert.

Separat, intr-un bol, se pul ouale crude se bat si se amesteca cu smântâna.

Se verifică dacă au fiert legumele, se condimentează cu sare, piper şi se acreşte cu bors. Se mai lasa sa fiarbă câteva minute şi, la sfârşit, se adaugă compoziţia de ouă şi smântână.

Se amestecă uşor ca să nu facă cocoloaşe. Ciorba se serveşte ornată cu pătrunjel verde, leuştean şi se presară un praf de boia dulce.

Ciorba de cartofi cu smantana

Ciorba de cartofi cu smantana

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciorba de cartofi cu smantana
  • supa de cartofi cu smantana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.